Chokladbiskvier
INGREDIENSER
Biskvi bottnar
450 gram | mandelmassa |
3 st | äggvitor |
1,5 dl | strösocker |
Smörkräm
400 gram | rumsvarmt smör |
2 dl | äggvita (ca 5 äggvitor) |
5 dl | florsocker |
Garnering
300 gram | mörk blockchoklad |
GÖR SÅ HÄR
- 1. Börja med bottnarna: Vispa äggvitan till ett löst skum. Blanda i sockret och vispa. Fördela i mandelmassan och vispa till en jämn smet.
- 2. Spritsa ut smeten eller klicka ut den med hjälp av skedar. Baka i 175 grader 15-20 minuter. Tills bottnarna har fått fin färg. Var försiktig när du lossar bottnarna från pappret, funkar bra om man har möjlighet att låta pappret med biskvier ligga i frysen en stund.
- 3. Smörkrämen: Vispa smöret "pösigt".
- 4. Vispa äggvita och florsocker över varmt vattenbad. Det ska bli som marängsmet. Rör smeten kall och klicka i smöret.
- 5. Smaksätt med cacao (kan även bytas ut till annan smak).
- 6. Sedan brer du krämen snyggt på undersidan av biskvierna, konformat. Låt dem stå i frysen en stund före chokladdoppning.
- 7. Garnering: Smält chokladen, antingen i vattenbad eller i mikro. Doppa biskvierna i den smälta chokladen, låt biskvierna stå i kyl en stund innan servering. Går jätte bra att frysa in och spara till andra tillfällen.

Kommentarer
Trackback