Bondsoppa med bacon och grönsaker
Publicerat 2012-01-16 16:12:00 i
Allmänt
|
ProPoints™ värde: 5 Portioner: 4 Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 35 min Svårighetsgrad: Lätt
|
Bacon ger en unik smak till den här kraftiga grönsakssoppan och kidneybönorna förser dig med en fiberkick. Du känner dig friskare bara av att titta på den! |
Ingredienser
|
|
8 skiva(or) Bacon |
|
1 tsk Olivolja |
|
1 st (gul/gula) Lök, finhackad |
|
1 klyfta(or) Vitlök, pressad |
|
2 st Morot, i slantar |
|
2 st Stjälkselleri, hackad |
|
1 burk(ar) Tomater krossade, à 400 g |
|
4 st Grönsaksbuljongtärning |
|
10 dl Vatten |
|
5 dl Vitkål, ca 200 g |
|
2 msk Persilja |
|
1 burk(ar) (avrunnen/avrunnet) Röda bönor kokta/konserverade |
Instruktioner
- Knaperstek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken mjuk under omrörning. Tillsätt vitlök, morot och selleri och låt det fräsa ytterligare några minuter. Häll på tomater, bönor, vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt det koka upp och sänk värmen. Lägg på ett lock och låt soppan sjuda ca 15 minuter. Lägg i vitkål och låt det sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera.
|
|
källa: viktväktarna

Kommentarer
Trackback