Blåmusslor

 
Det bästa jag vet är musslor och här är mitt favorit recept:
 

1 nät med färska blåmusslor

1 gul lök, finhackad

2 vitlöksklyftor

Chili efter smak ( jag tog 1liten röd chili)

2 dl vitt vin

2 dl matgrädde

1 msk fisksås

hackad persilja

 salt & peppar 

Gör så här:
Borsta musslorna noga så att de blir rena. Kasta de musslor som är trasiga eller öppna (även dom som är lite öppna) Finhacka lök&vitlök och fräs dem i lite smör på medelvärme ett par minuter, Tills dem blivit mjuka. Häll i vinet och höj värmen. Lägg i musslorna och sjud under lock tills alla musslor öppnat sig rör runt lite så är det lättare att se om någon inte öppnat sig och ät inte de musslor som fortfarande är stängda.  Häll i grädden och fisksåsen låt de  bli varm men koka ej. Salta och peppra.

Finhacka persiljan och chilin och strö över musslorna.

Smaklig måltid!


Kommentarer
Mia

Kanongott! Ett gott surdegsbröd till så att man får upp all god sås :)

2013-05-13 @ 20:47:22


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

matmode

Det finns inte bara mode inom kläder och smycken, utan mode är mycket större än så. Mode finns inom mat, kultur och inredning och det är just dessa modetrender som tas upp i denna blogg. Läs, njut och inspireras!

RSS 2.0