En krämig ostsås tillsammans med pasta är aldrig fel. En riktig familjerätt!
ProPoints™ värde: 10 Portioner: 4 Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 15 min Svårighetsgrad: Medel |
Ingredienser
3 st Morot | |
1 bit(ar) Purjolök | |
1 stånd Broccoli | |
1 st (röd/röda) Paprika | |
300 g Pasta okokt (typ penne) | |
2 klyfta(or) Vitlök | |
2 tsk Margarin flytande 80% | |
1 msk Vetemjöl | |
2 dl Lättmjölk 0,5% | |
1 1/2 dl Ost riven max 17% | |
2 msk Pinjenötter, rostade |
Instruktioner
- Skala och strimla morötterna med potatisskalaren. Strimla purjon och dela broccolin i små buketter. Koka pastan enl förp, lägg i broccoli när halva tiden återstår och morötter och purjo när det återstår 1 minut av koktiden. Hacka vitlöken och fräs i margarin. Pudra över mjöl och späd med mjölk. Låt det koka upp under omrörning och småkoka 3-4 minuter. Rör ner ost, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till grönsakspastan, strö över finhackad paprika och nötter.


Kommentarer
Trackback