En krämig ostsås tillsammans med pasta är aldrig fel. En riktig familjerätt!

ProPoints™ värde:    10
Portioner:  4
Förberedelsetid:  10 min
Tillagningstid:  15 min
Svårighetsgrad:  Medel

 

Ingredienser

 
  3 st Morot   
  1 bit(ar) Purjolök   
  1 stånd Broccoli   
  1 st (röd/röda) Paprika   
  300 g Pasta okokt (typ penne)   
  2 klyfta(or) Vitlök   
  2 tsk Margarin flytande 80%   
  1 msk Vetemjöl   
  2 dl Lättmjölk 0,5%   
  1 1/2 dl Ost riven max 17%   
  2 msk Pinjenötter, rostade   

Instruktioner

  • Skala och strimla morötterna med potatisskalaren. Strimla purjon och dela broccolin i små buketter. Koka pastan enl förp, lägg i broccoli när halva tiden återstår och morötter och purjo när det återstår 1 minut av koktiden. Hacka vitlöken och fräs i margarin. Pudra över mjöl och späd med mjölk. Låt det koka upp under omrörning och småkoka 3-4 minuter. Rör ner ost, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till grönsakspastan, strö över finhackad paprika och nötter.
                                                                                                                VV-recept och bild 
                                                                                                                                               


 
 

 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

matmode

Det finns inte bara mode inom kläder och smycken, utan mode är mycket större än så. Mode finns inom mat, kultur och inredning och det är just dessa modetrender som tas upp i denna blogg. Läs, njut och inspireras!

RSS 2.0