Ham­bur­ga­re - pop­bur­ger

Hamburgare i miniformat. Namnet Popburger kommer från en hamburgerkedja i New York som gör liknande miniburgare. Frys in bullarna som är kvar till nästa gång det vankas brunch, eller gör dubbel sats burgare och coleslaw.
 


Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser, 8 burgare

25 g jäst
50 g smör
2 dl mjölk
1 tsk strösocker
1 tsk salt
5 dl vetemjöl
  äggvita, till pensling
0,5 dl sesamfrön

Hamburgare

300 g nötfärs
0,75 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
1 msk sweet baby raysås, eller chilisås
1 st äggula
1 msk smör

Coleslaw

1 tsk dijon
2 msk majonnäs
0,5 dl turkisk yoghurt
1 dl morot, grovriven
1,5 dl vitkål, riven
1 krm salt
0,5 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

  babyspenat, el mixsallad

Tillagning

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37°. Häll blandningen över jästen. Rör tills den löst sig.
2. Blanda i socker, salt och mjöl. Arbeta degen i degblandare ca 10 min. Låt jäsa övertäckt 30 min.
3. Dela degen i 16 bitar. Rulla till små bullar, låt jäsa övertäckta ca 20 min.
4. Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med äggvita, strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Lägg upp bröden på galler.
5. Blanda alla ingredienser till burgarna. Forma till 8 små burgare. Stek dem i smör i stekpannan ca 3 min på varje sida.
6. Blanda ingredienserna till coleslawen. Låt den inte stå för länge, då blir den lite vattnig.
7. Servera miniburgarna i bröd med coleslaw och sallad eller spenat. 

* Sweet baby raysås är en söt och rökig grillsås som säljs i välsorterade livsmedelsbutiker.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

matmode

Det finns inte bara mode inom kläder och smycken, utan mode är mycket större än så. Mode finns inom mat, kultur och inredning och det är just dessa modetrender som tas upp i denna blogg. Läs, njut och inspireras!

RSS 2.0