Kroppkakor!
Lättare variant av (o)friterad Camenbert
//Mamma Mia :)
Bondsoppa med bacon och grönsaker
![]() |
![]() |
ProPoints™ värde: 5 Portioner: 4 Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 35 min Svårighetsgrad: Lätt |
Bacon ger en unik smak till den här kraftiga grönsakssoppan och kidneybönorna förser dig med en fiberkick. Du känner dig friskare bara av att titta på den! |
|

En krämig ostsås tillsammans med pasta är aldrig fel. En riktig familjerätt!
ProPoints™ värde: 10 Portioner: 4 Förberedelsetid: 10 min Tillagningstid: 15 min Svårighetsgrad: Medel |
Ingredienser
3 st Morot | |
1 bit(ar) Purjolök | |
1 stånd Broccoli | |
1 st (röd/röda) Paprika | |
300 g Pasta okokt (typ penne) | |
2 klyfta(or) Vitlök | |
2 tsk Margarin flytande 80% | |
1 msk Vetemjöl | |
2 dl Lättmjölk 0,5% | |
1 1/2 dl Ost riven max 17% | |
2 msk Pinjenötter, rostade |
Instruktioner
- Skala och strimla morötterna med potatisskalaren. Strimla purjon och dela broccolin i små buketter. Koka pastan enl förp, lägg i broccoli när halva tiden återstår och morötter och purjo när det återstår 1 minut av koktiden. Hacka vitlöken och fräs i margarin. Pudra över mjöl och späd med mjölk. Låt det koka upp under omrörning och småkoka 3-4 minuter. Rör ner ost, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till grönsakspastan, strö över finhackad paprika och nötter.

sjukt god lunch
Het kyckling och majs pasta!
Det här behöver du :
1 grillad kyckling
1 burk majskorn
1 gul lök
1 burk cremé fraiche
2 msk sweet chilisås
Salt och peppar
2 tsk Sambal oelek
pasta
GÖR SÅHÄR :
Koka pasta till ca 4 port. Hacka löken, bena ur köttet från kycklingen och ta bort skinnet.
Blanda alltsammans i en rymlig stekpanna, lägg i kycklingen, löken och låt stekas i några minuter blanda sedan i majsen. Rör ihop cremé fraichen, sambal oelek och chilisåsen blanda i såsen i kycklingen och låt bli varmt. Salta och peppra!
Klart!
Kroppkakor
Visst det kanske inte ser ut som lyxmat, men dessa härliga kroppkakor har min mor gjort och de va de godaste jag och sambon ätit!
Ska fråga om receptet, så fort jag får det så kommer de upp här!
Frukost
Torkade Gojibär
Torkade tranbär
Torkade kokosbitar
Torkade fruktmixen med naturell yoghurt och cornflakeskross¨
Knäckebröd med lättstekt ägg, tomat, gurka och rödlök
hemgjord glass
250 g frusna hallon
0,75 g strösocker
Gör puré av frukten blandat med socker och citronjuice.( jag använde mixerstav)
Tillsätt fruktblandningen till yoghurten och grädden. Blanda ordentligt.
Kalkonbröstfilé
Kalkonbröstfilé med potatis i ugn, (färdigköpt) en stor sallad och en klick sås!
Kalkon är mycket saftigare, nyttigare och godare än kyckling.
Lite dyrare men värt varenda krona.
Turkiet
Hur gott ser inte det här ut?
Jag rekomenderar alla att åka till Turkiet, Kusadasi!
Det är den finaste platsen med den bästa maten i världen.
idas smothie
Ca 2-4 pers
Ingredienser
2 dl Lättmjölk 0,5% | |
3 dl Yoghurt naturell 0,5% | |
3 st Banan | |
2 dl frysta blåbär | |
4 msk Kokosflingor torkade Gör så här: |
Häll allt (utan kokosen) i en mixer och kör på hög hastighet i ca 1-3 min, tills allt blivit en gegga. Då är den perfekt.
Servera i höga glas och toppa med torkade kokosflingor

Citronsorbet

Ingredienser
1 dl Hallon | |
1 dl Björnbär | |
1/2 dl Socker | |
4 st Digestivekex | |
1 tsk Margarin flytande 80% | |
1 dl Vaniljvisp 12% (ovispad) | |
2 dl Sorbet, citron |
Instruktioner
- Värm bär och socker i en kastrull på låg värme under omrörning, tills sockret lösts upp. Krossa kexen och stek i margarin i en teflonpanna. Vispa vaniljvispen. Lägg upp sorbet i botten på glas, fyll på med bärkompott, kex och toppa med vaniljvisp och ev lite citronmeliss.

Lammracks med rostad vitlökssås

Ingredienser
350 g Lammkotlett (fett bortskuret), el. lammracks | |
3 tsk Margarin flytande 80% | |
1 dl Ris okokt, gärna vildris | |
4 st Svartrot (skorzonerarot), skalade och i bitar | |
5 klyfta(or) Vitlök, skivade | |
1 krm Rosmarin | |
1 st Schalottenlök, skivad | |
1/2 st Palsternacka, finhackad | |
2 dl Vin, vitt torrt | |
3 dl Köttbuljong, ox eller kalv | |
1 dl Matlagningsgrädde 7% | |
2 tsk Majsstärkelse (redning) | |
1/2 dl Balsamvinäger | |
2 msk Honung flytande |
Instruktioner
- Bryn lammracksen i 1 tsk margarin, ugnsbaka dem i 150° i ca 15 min eller tills innertemperaturen i köttet har kommit upp i 57°. Vira in i folie och låt vila en stund. Koka riset. Koka svartrötterna i lättsaltat vatten i 3 min. Stek vitlök gyllenbrun, tillsätt rosmarin, schalottenlök och palsternackan. Fräs ytterligare någon minut, häll på vinet och låt det koka in i grönsakerna. Häll på buljongen, låt koka 15 minuter och sila därefter. Häll i grädden och låt såsen koka ihop ett par minuter, red av med redning, smaka av med salt och peppar. Koka upp balsamvinäger, 2 tsk margarin och honung. Lägg ner svartrötterna och stek dem i en traktörpanna under lock ett par minuter. Skiva upp lammracksen och lägg upp på tallrikar tillsammans med övriga tillbehör
nyttigare vardag!
Nu är det så att jag är väldigt intresserad utan goda nyttiga recept ( men såklart också smaskiga feta, söta och otroligt underbara recept).
Men för att ni ska kunna se och välja rätt så tänker jag nu sätta denna
symbol på alla mina nyttiga/ nyttigare recept.
Izabellas kladdkakemuffins med vit choklad
Här kommer ett recept som ser super smarrigt ut!
Låt mig presentera:
Izabellas kladdkakemuffins med vit choklad
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
200 g vit choklad.
Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut bakformar på en plåt.
Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.
Vispa ägg och socker med elvisp, poröst. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.
Hacka den vita chokladen i bitar som du tycker är lagom stora,
och vänd ner i smeten och blanda.
Klicka ut smeten i bakformarna.
Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Pröva sticka och kolla så dem fortfarande är aningen kladdiga.
Ca 10-12 min, beror lite på ugn.
Hennes fina och inspirerande blogg hittar ni här: Izabella
Tårtmani




Hur fin är inte de här tårtorna?
Jag vill gärna ha tillfällen/ födelsedagar eller liknande att göra fina tårtor till, så säg gärna till när ni är i tårtbehov! :)
Banoffee whoopies


1,5 dl socker (jag byte ut 0,5 dl av sockret mot mörkt muscovadosocker, därför blev mina skal lite prickiga)
3,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 ägg
1 dl vispgrädde
Valnötskärnor
Gör egen kolasås genom att koka 2,5 dl grädde, 0,5 dl socker och 1 dl ljus sirap .
Lägg en klick grädde på en bottenkaka utan valnöt, ringla över lite kolasås, lägg på två skivor banan, ringla över lite mera kolasås och lägg ett lock med valnöt ovanpå.