Kroppkakor!

Här kommer mitt (mamma mias) recept på kanongoda kroppkakor! ca 4 port.
I originalreceptet har man rimmat fläsk i fyllningen, men jag tycker att färs blir godare och dessutom lite kalorisnålare.
700 gram potatis
ca 1,5 dl
3 st äggulor
50 gram smält smör/margarin
1 tsk

                                                                                                                               

Lättare variant av (o)friterad Camenbert


Jag har fått den stora äran att gästblogga! Här kommer recept och bilder på en riktig klassiker fast i en modernare, enklare och kalorisnålare tappning. Minst lika gott som originalet!
Ingredienser:
Camenbert
Krustader - större varianten
Hjortronsylt
Räkna 1-2 krustader/person som dessert
1. Sätt ugnen på 225°c
2. Placera ut krustaderna på en plåt
3. Lägg en rejäl bit ost i varje krustad
4. Grädda i ugnen tills osten smälter ner och krustaden fått lite färg på kanten.
5. Toppa med en klick hjortronsylt - servera varma, eventuellt med lite extra sylt i en skål
Njut!

//Mamma Mia :)

Innan dem åkte in i ugnen


Efter ugnen


Efter ugnen och med sylt på                                                                
                                                                                                                                    

Bondsoppa med bacon och grönsaker


ProPoints™ värde:    5
Portioner:  4
Förberedelsetid:  15 min
Tillagningstid:  35 min
Svårighetsgrad:  Lätt
 
Bacon ger en unik smak till den här kraftiga grönsakssoppan och kidneybönorna förser dig med en fiberkick. Du känner dig friskare bara av att titta på den!
     

Ingredienser

 
  8 skiva(or) Bacon   
  1 tsk Olivolja   
  1 st (gul/gula) Lök, finhackad   
  1 klyfta(or) Vitlök, pressad   
  2 st Morot, i slantar   
  2 st Stjälkselleri, hackad   
  1 burk(ar) Tomater krossade, à 400 g   
  4 st Grönsaksbuljongtärning   
  10 dl Vatten   
  5 dl Vitkål, ca 200 g   
  2 msk Persilja   
  1 burk(ar) (avrunnen/avrunnet) Röda bönor kokta/konserverade   

Instruktioner

  • Knaperstek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken mjuk under omrörning. Tillsätt vitlök, morot och selleri och låt det fräsa ytterligare några minuter. Häll på tomater, bönor, vatten och smula ner buljongtärningarna. Låt det koka upp och sänk värmen. Lägg på ett lock och låt soppan sjuda ca 15 minuter. Lägg i vitkål och låt det sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera.
          källa: viktväktarna                                                                                                                       
                                                                                                                                            

En krämig ostsås tillsammans med pasta är aldrig fel. En riktig familjerätt!

ProPoints™ värde:    10
Portioner:  4
Förberedelsetid:  10 min
Tillagningstid:  15 min
Svårighetsgrad:  Medel

 

Ingredienser

 
  3 st Morot   
  1 bit(ar) Purjolök   
  1 stånd Broccoli   
  1 st (röd/röda) Paprika   
  300 g Pasta okokt (typ penne)   
  2 klyfta(or) Vitlök   
  2 tsk Margarin flytande 80%   
  1 msk Vetemjöl   
  2 dl Lättmjölk 0,5%   
  1 1/2 dl Ost riven max 17%   
  2 msk Pinjenötter, rostade   

Instruktioner

  • Skala och strimla morötterna med potatisskalaren. Strimla purjon och dela broccolin i små buketter. Koka pastan enl förp, lägg i broccoli när halva tiden återstår och morötter och purjo när det återstår 1 minut av koktiden. Hacka vitlöken och fräs i margarin. Pudra över mjöl och späd med mjölk. Låt det koka upp under omrörning och småkoka 3-4 minuter. Rör ner ost, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till grönsakspastan, strö över finhackad paprika och nötter.
                                                                                                                VV-recept och bild 
                                                                                                                                               


 
 

 

sjukt god lunch

Het kyckling och majs pasta!

Det här behöver du :
1 grillad kyckling
1 burk majskorn
1 gul lök
1 burk cremé fraiche
2 msk sweet chilisås
Salt och peppar
2 tsk Sambal oelek
pasta

GÖR SÅHÄR :
Koka pasta till ca 4 port. Hacka löken, bena ur köttet från kycklingen och ta bort skinnet.
Blanda alltsammans i en rymlig stekpanna, lägg i kycklingen, löken och låt stekas i några minuter blanda sedan i majsen. Rör ihop cremé fraichen, sambal oelek och chilisåsen blanda i såsen i kycklingen och låt bli varmt. Salta och peppra!
Klart!

Kroppkakor



Visst det kanske inte ser ut som lyxmat, men dessa härliga kroppkakor har min mor gjort och de va de godaste jag och sambon ätit!

Ska fråga om receptet, så fort jag får det så kommer de upp här!

Frukost


Torkade Gojibär
Torkade tranbär
Torkade kokosbitar



Torkade fruktmixen med naturell yoghurt och cornflakeskross
¨

Knäckebröd med lättstekt ägg, tomat, gurka och rödlök


                                                                                                                                  

hemgjord glass



Fruktyoghurtglass

Ingredienser:
250 g frusna hallon
0,75 g strösocker
0,5 dl grädde
3,75 dl yoghurt
1 msk citronjuice

Gör så här:
Gör puré av frukten blandat med socker och citronjuice.( jag använde mixerstav)
Tillsätt fruktblandningen till yoghurten och grädden. Blanda ordentligt.
Sätt på glassmaskinen och häll i blandningen.
tillagningstid 35-45 minuter.
(jag hade i lite vaniljsocker också)
Toppa med krossad daim.

Kalkonbröstfilé



Kalkonbröstfilé med potatis i ugn, (färdigköpt) en stor sallad och en klick sås!
Kalkon är mycket saftigare, nyttigare och godare än kyckling.
Lite dyrare men värt varenda krona.

Turkiet

turkiet


Hur gott ser inte det här ut?
Jag rekomenderar alla att åka till Turkiet, Kusadasi!
Det är den finaste platsen med den bästa maten i världen.

idas smothie

Ca 2-4 pers


Ingredienser


 
  2 dl Lättmjölk 0,5%   
  3 dl Yoghurt naturell 0,5%   
  3 st Banan   
  2 dl frysta blåbär   
  4 msk Kokosflingor torkade   

Gör så här:

Häll allt (utan kokosen) i en mixer och kör på hög hastighet i ca 1-3 min, tills allt blivit en gegga. Då är den perfekt.

Servera i höga glas och toppa med torkade kokosflingor
                                                                                                                                         

Citronsorbet



Ingredienser

 
  1 dl Hallon   
  1 dl Björnbär   
  1/2 dl Socker   
  4 st Digestivekex   
  1 tsk Margarin flytande 80%   
  1 dl Vaniljvisp 12% (ovispad)   
  2 dl Sorbet, citron   

Instruktioner

  • Värm bär och socker i en kastrull på låg värme under omrörning, tills sockret lösts upp. Krossa kexen och stek i margarin i en teflonpanna. Vispa vaniljvispen. Lägg upp sorbet i botten på glas, fyll på med bärkompott, kex och toppa med vaniljvisp och ev lite citronmeliss.

                                                                                                                                      

Lammracks med rostad vitlökssås

Ingredienser

 
  350 g Lammkotlett (fett bortskuret), el. lammracks   
  3 tsk Margarin flytande 80%   
  1 dl Ris okokt, gärna vildris   
  4 st Svartrot (skorzonerarot), skalade och i bitar   
  5 klyfta(or) Vitlök, skivade   
  1 krm Rosmarin   
  1 st Schalottenlök, skivad   
  1/2 st Palsternacka, finhackad   
  2 dl Vin, vitt torrt   
  3 dl Köttbuljong, ox eller kalv   
  1 dl Matlagningsgrädde 7%   
  2 tsk Majsstärkelse (redning)   
  1/2 dl Balsamvinäger   
  2 msk Honung flytande   

Instruktioner

  • Bryn lammracksen i 1 tsk margarin, ugnsbaka dem i 150° i ca 15 min eller tills innertemperaturen i köttet har kommit upp i 57°. Vira in i folie och låt vila en stund. Koka riset. Koka svartrötterna i lättsaltat vatten i 3 min. Stek vitlök gyllenbrun, tillsätt rosmarin, schalottenlök och palsternackan. Fräs ytterligare någon minut, häll på vinet och låt det koka in i grönsakerna. Häll på buljongen, låt koka 15 minuter och sila därefter. Häll i grädden och låt såsen koka ihop ett par minuter, red av med redning, smaka av med salt och peppar. Koka upp balsamvinäger, 2 tsk margarin och honung. Lägg ner svartrötterna och stek dem i en traktörpanna under lock ett par minuter. Skiva upp lammracksen och lägg upp på tallrikar tillsammans med övriga tillbehör

 

                                                                                                                                              

nyttigare vardag!

Nu är det så att jag är väldigt intresserad utan goda nyttiga recept ( men såklart också smaskiga feta, söta och otroligt underbara recept).
 Men för att ni ska kunna se och välja rätt så tänker jag nu sätta denna
 symbol på alla mina nyttiga/ nyttigare recept.

Izabellas kladdkakemuffins med vit choklad

Här kommer ett recept som ser super smarrigt ut!
Låt mig presentera:

Izabellas kladdkakemuffins med vit choklad
2 ägg
2 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
½ tsk bakpulver
2 dl vetemjöl
100 g smält smör eller margarin
200 g vit choklad.


Sätt ugnen på 200 grader. Placera ut bakformar på en plåt.

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna.

Vispa ägg och socker med elvisp, poröst. Vispa ner vaniljsocker, salt, kakao, bakpulver. Tillsätt sist vetemjölet och det smälta smöret. Vispa snabbt ihop till en jämn smet.

Hacka den vita chokladen i bitar som du tycker är lagom stora,
och vänd ner i smeten och blanda.

Klicka ut smeten i bakformarna.

Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Pröva sticka och kolla så dem fortfarande är aningen kladdiga.

Ca 10-12 min, beror lite på ugn.

Hennes fina och inspirerande blogg hittar ni här: Izabella

Tårtmani


Hur fin är inte de här tårtorna?
Jag vill gärna ha tillfällen/ födelsedagar eller liknande att göra fina tårtor till, så säg gärna till när ni är i tårtbehov! :)

Banoffee whoopies

Ta några whoopie pie-skal...
...fyll dem med grädde, bananskivor och kolasås...
...så får du supergoda banoffeewhoopies!
Receptet är ur Leilas nyaste bok Hello Cupcake! och för ca 12 whoopies behövs

100 g mjukt smör
1,5 dl socker (jag byte ut 0,5 dl av sockret mot mörkt muscovadosocker, därför blev mina skal lite prickiga)
3,5 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 ägg
1 dl vispgrädde

Valnötskärnor

Kolasås, bananskivor och vispad grädde

Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt de torra ingredienserna och rör om ordentligt. Blanda i ägg och grädde för hand och rör till en slät kaksmet. Spritsa små klickar (24 st enligt Leila, jag fick många flera men mina var ganska små) på bakplåtspappersklädd plåt. Tryck fast en valnötskärna på hälften av klickarna. Grädda i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Gör egen kolasås genom att koka 2,5 dl grädde, 0,5 dl socker och 1 dl ljus sirap .
Lägg en klick grädde på en bottenkaka utan valnöt, ringla över lite kolasås, lägg på två skivor banan, ringla över lite mera kolasås och lägg ett lock med valnöt ovanpå.

matmode

Det finns inte bara mode inom kläder och smycken, utan mode är mycket större än så. Mode finns inom mat, kultur och inredning och det är just dessa modetrender som tas upp i denna blogg. Läs, njut och inspireras!

RSS 2.0