Lammracks med rostad vitlökssås

Ingredienser

 
  350 g Lammkotlett (fett bortskuret), el. lammracks   
  3 tsk Margarin flytande 80%   
  1 dl Ris okokt, gärna vildris   
  4 st Svartrot (skorzonerarot), skalade och i bitar   
  5 klyfta(or) Vitlök, skivade   
  1 krm Rosmarin   
  1 st Schalottenlök, skivad   
  1/2 st Palsternacka, finhackad   
  2 dl Vin, vitt torrt   
  3 dl Köttbuljong, ox eller kalv   
  1 dl Matlagningsgrädde 7%   
  2 tsk Majsstärkelse (redning)   
  1/2 dl Balsamvinäger   
  2 msk Honung flytande   

Instruktioner

  • Bryn lammracksen i 1 tsk margarin, ugnsbaka dem i 150° i ca 15 min eller tills innertemperaturen i köttet har kommit upp i 57°. Vira in i folie och låt vila en stund. Koka riset. Koka svartrötterna i lättsaltat vatten i 3 min. Stek vitlök gyllenbrun, tillsätt rosmarin, schalottenlök och palsternackan. Fräs ytterligare någon minut, häll på vinet och låt det koka in i grönsakerna. Häll på buljongen, låt koka 15 minuter och sila därefter. Häll i grädden och låt såsen koka ihop ett par minuter, red av med redning, smaka av med salt och peppar. Koka upp balsamvinäger, 2 tsk margarin och honung. Lägg ner svartrötterna och stek dem i en traktörpanna under lock ett par minuter. Skiva upp lammracksen och lägg upp på tallrikar tillsammans med övriga tillbehör

 

                                                                                                                                              



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

matmode

Det finns inte bara mode inom kläder och smycken, utan mode är mycket större än så. Mode finns inom mat, kultur och inredning och det är just dessa modetrender som tas upp i denna blogg. Läs, njut och inspireras!

RSS 2.0