Lammracks med rostad vitlökssås

Ingredienser
350 g Lammkotlett (fett bortskuret), el. lammracks | |
3 tsk Margarin flytande 80% | |
1 dl Ris okokt, gärna vildris | |
4 st Svartrot (skorzonerarot), skalade och i bitar | |
5 klyfta(or) Vitlök, skivade | |
1 krm Rosmarin | |
1 st Schalottenlök, skivad | |
1/2 st Palsternacka, finhackad | |
2 dl Vin, vitt torrt | |
3 dl Köttbuljong, ox eller kalv | |
1 dl Matlagningsgrädde 7% | |
2 tsk Majsstärkelse (redning) | |
1/2 dl Balsamvinäger | |
2 msk Honung flytande |
Instruktioner
- Bryn lammracksen i 1 tsk margarin, ugnsbaka dem i 150° i ca 15 min eller tills innertemperaturen i köttet har kommit upp i 57°. Vira in i folie och låt vila en stund. Koka riset. Koka svartrötterna i lättsaltat vatten i 3 min. Stek vitlök gyllenbrun, tillsätt rosmarin, schalottenlök och palsternackan. Fräs ytterligare någon minut, häll på vinet och låt det koka in i grönsakerna. Häll på buljongen, låt koka 15 minuter och sila därefter. Häll i grädden och låt såsen koka ihop ett par minuter, red av med redning, smaka av med salt och peppar. Koka upp balsamvinäger, 2 tsk margarin och honung. Lägg ner svartrötterna och stek dem i en traktörpanna under lock ett par minuter. Skiva upp lammracksen och lägg upp på tallrikar tillsammans med övriga tillbehör

Kommentarer
Trackback