Peach Melba
Här är en utav mina (idas) favorit efterrätter, Peach Melba! Många av er har säkert ätit den med konserverade persikohalvor och tyckt att det varit sisådär gott men då vill jag bara att ni provar att koka era egna persikor för det är inte speciellt svårt, jag lovar! Så sätt igång!
8 personer
Ingredienser:
4 persikor
4 dl vatten
2 dl strösocker
2 kanelstänger
2 hela kryddnejlikor
Hallonsås:
400g hallon (frysta eller färska)
1 dl socker
Till servering:
Vaniljglass
färska hallon
sockerkreation
Gör så här :
1. koka upp vatten, strösocker, kanelstänger och kryddnejlikorna
2. Lägg i hela persikorna och låt koka tills skalet är lätt att ta bort (ca 10-15 min)
3. ta upp och skala de heta persikorna, dela dom på mitten och ta ur kärnan, låt de sedan svalna
4. Mosa hallonen med socker, koka upp hallonröran tills sockret smält
5. Pressa hallonen genom en sil och låt hallonsåsen svalna
6. Häll ett tunnt lager hallonsås på en tallrik
7. Använd en rund stor pepparkaksform och tryck ut glassen lägg glassen i mitten av hallonsåsen, lägg persikohalvan på glassen.
8. Om man vill ha sockernätet som jag har på bilden så smälter man socker och sedan tar man en gaffel och drar sockret över en smort silikonform tills de blir ett nätmönster
